Italia | Expoziție de fotografie în Parohia românească din Lucca, la un an de la sfințirea bisericii

Parohia Ortodoxă Română Sfântul Antonie cel Mare din Lucca, Protopopiatul Toscana şi Clubul Fotografilor Iaşi organizează duminică, de la ora 14:00, vernisajul expoziţiei de fotografie Mărturia unui mirean – Fotografii pentru suflet, semnată de Daniel Olariu.

În cadrul vernisajului va fi lansat și albumul de fotografie cu același nume. Evenimentele au loc cu prilejul împlinirii unui an de la sfinţirea bisericii parohiale, care a avut loc în 2 iunie 2016.

La evenimentul din 4 iunie 2017 sunt așteptați invitați atât din Iași, cât și din orașul Lucca, români și italieni, informează Constantin Ciofu, redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Fotografiile din expoziţie şi din albumul editat cu acest prilej prezintă momente din viaţa noastră în sânul parohiei şi clipele frumoase trăite împreună la sfintele slujbe în biserică. Expoziţia este o mărturie a credinţei noastre, ce se manifestă pe aceste meleaguri şi se împlineşte în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, a spus Daniel Olariu, autorul expoziţiei.

Manifestarea culturală va fi precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Liviu Octavian Marina-Fiţ, parohul comunității.

Fotografiile care compun acest album sunt rodul viziunii artistice a fotografului căruia îi revine meritul de a fi creat o „icoană” a parohiei formată din mai multe imagini. Nădăjduim că această operă se va bucura de aprecierea tuturor, deoarece superioritatea lor constă în mesajul pe care îl transmit, a precizat părintele paroh.

Biserica românilor ortodocşi din Lucca – Italia, sfinţită de cinci arhierei – Basilica.ro

Biserica Parohiei Lucca, Protopopiatul Toscana – Italia a fost târnosită pe 02 iunie 2016, de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în prezenţa a mii de români, după cum ne-a precizat Constantin Ciofu, redactor Ziarul Lumina. Aceasta este închinată Sfântul Antonie cel Mare, Tuturor Sfinţilor Români şi Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la…

Comentarii Facebook


Știri recente