Italia: Doi ierarhi au concelebrat Sfânta Liturghie în satul medieval din Guardiagrele

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Gheorghe de Michalovce și Kosice (Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei) şi Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, au concelebrat sâmbătă Sfânta Liturghie în Catedrala „San Nicola il Greco” din satul medieval din Guardiagrele, Italia.

La acest eveniment, Arhiepiscopul Gheorghe le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre viața Sfântului Nicolae Grecul, amintind că acesta a fost un „monah mărturisitor al sfintelor icoane”, nevoit să vină în Italia în urma prigoanei iconoclaste.

Sfântul Nicolae Grecul a întemeiat în Peninsulă o Mănăstire unde și-a sfințit viața și a lăsat mai mulți ucenici, a mai spus Arhiepiscopul de Michalovce și Kosice.

După slujbă, comunitatea locală a oferit pentru Episcopia Ortodoxă Română a Italiei un fragment din moaștele Sfântului Nicolae Grecul, informează Eparhia Italiei.

Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania, în numele Episcopului Siluan şi a clerului şi credincioşilor din Episcopia Italiei, a mulţumit pentru dar.

Pelerinii care au participat la acest eveniment, mulți dintre ei veniți de la Roma și din regiunea Abruzzo, au avut și bucuria să viziteze localitatea Guardiagrele, unul dintre cele mai frumoase sate medievale de pe teritoriul Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente