Istoria Lausiacă a Sfântului Cuvios Paladie

Sfântul Cuvios Paladie, Episcop al Elenopolisului din Bitinia, pomenit de Biserica noastră la 28 ianuarie, a scris o lucrare cu un loc aparte în literatura Patristică. Este vorba despre „Istoria Lausiacă”, sau „Lavsaiconul”, una dintre cărțile ziditoare de suflet, cu o largă circulație, atât la noi cât și la alte popoare ortodoxe.

Părintele profesor Dumitru Stăniloae, care a dăruit Bisericii noastre „Filocalia” în limba română, ne-a oferit și versiunea romanească a acestei lucrări, scrisă la începutul secolului al V-lea și considerată de către mulți cel mai însemnat document pentru cunoașterea monahismului răsăritean timpuriu.

Publicată la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cartea are menirea de a ne aminti că vitalitatea Ortodoxiei a fost întotdeauna susținută prin râvna sfântă a tuturor creștinilor care au știut să răspundă cu sinceritate chemării dumnezeiești la desăvârșire.

Volumul poate fi cumpărat de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente