IPS Varsanufie: Sfinții împletesc rugăciunea noastră cu rugăciunea și mijlocirea lor

În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Drăgășani. Arhiepiscopul Râmnicului a așezat spre închinare în acest locaș un fragment din moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Din soborul slujitor la momentul liturgic din 11 iunie 2017 au făcut parte mai mulți preoți din municipiul Drăgășani. La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși, între care și oficialități locale, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Sfinții împletesc rugăciunea noastră cu rugăciunea și mijlocirea lor, a subliniat IPS Varsanufie în cuvântul rostit cu acest prilej.

Din Sfânta Scriptură aflăm că sfinții au mijlocit dintotdeauna pentru oameni. Ajutorul sfinților care, au fost oameni ca și noi, ne încredințează că prin săvârșirea faptelor bune, prin mărturisirea dreptei credințe, prin păzirea rânduielilor bisericești, prin rugăciune și post, fiecare om își poate sfinți viața, a adăugat ierarhul.

Chiriarhul Râmnicului a vorbit în continuare despre darul primit de Biserica Adormirea Maicii Domnului și a stabilit ca Sfântul Teodosie de la Brazi, Mitropolitul Moldovei, să fie cinstit ca ocrotitor spiritual al municipiului.

Prin așezarea moaștelor sale în această biserică, Sfântul Teodosie de la Brazi devine ocrotitor al municipiului Drăgășani. De aceea, în fiecare zi de 22 septembrie va fi oficiată aici slujba de pomenire și procesiunea cu Sfintele Moaște ale ocrotitorului viticultorilor din această regiune, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Sf. Ierarh Mc. Teodosie de la Mănăstirea Brazi, mitropolitul Moldovei

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 22 septembrie pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Sfântul Sfințit Mucenic Foca, făcătorul de minuni, Episcopul Sinopiei († 117). 1.Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi – Sfântul Ierarh Teodosie s-a născut în ținutul Vrancei în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente