IPS Varsanufie în Biserica la care a slujit ca paroh Patriarhul Justinian: „Să punem viața noastră în mâna lui Dumnezeu!”

„Să punem viața noastră în mâna lui Dumnezeu, încrezându-ne cu totul în Acesta”, i-a îndemnat duminică IPS Varsanufie pe cei prezenți în lăcașul de cult în care a slujit ca paroh Patriarhul Justinian timp de 12 ani, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Râmnicu-Vâlcea.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Râmnicului a accentuat importanța asumării Crucii, adică „predarea vieții în mâinile lui Hristos”.

„A ne asuma Crucea înseamnă să primim toate neputințele, toate ispitele, toate încercările, toate necazurile vieții, cu aceeași bucurie, conștientizând că toate acestea nu sunt altceva decât întăriri ale propriei persoane spre dobândirea Împărăției lui Dumnezeu”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Biserica „Sfântul Gheorghe”, monument istoric categoria B, este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult ale Eparhiei Râmnicului. Pomelnicul vechi al bisericii, informează că nu se ştie de cine este zidită din temelie. După unele ipoteze, începuturile Bisericii Sfântul Gheorghe ne-ar duce spre veacul al XV-lea, strâns legate de familia boierilor Rudeanu.

Între anii 1935-1942, biserica a fost complet renovatã de pr. Ioan Marina – viitorul patriarh Justinian – care, după cutremurul din anul 1940, a construit casa parohială pe locul vechilor chilii. Mai multe detalii aici.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente