IPS Varsanufie: Canonul cel Mare ne oferă modele de urmat

În prima zi din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oficiat slujba Canonului celui Mare în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la finalul slujbei din 27 februarie 2017, Înaltpreasfinția Sa a explicat că prin Canonul Sfântului Andrei Criteanul, începem călătoria duhovnicească spre Înviere.

Canonul pune înaintea ochilor noștri sufletești exemplele de urmat ale oamenilor drepți din Vechiul Testament și chipul desăvârșit al Mântuitorului Hristos din Noul Testament, a adăugat ierarhul.

În continuare, IPS Varsanufie a îndemnat pe cei prezenți să se ferească de exemplele rele și să urmeze pilda vieții patriarhilor Avraam, Iacob, a proorocului Ilie sau a lui Moise, omul care a primit în mâinile sale Tablele legii de la Dumnezeu.

Totodată, ierarhul a subliniat faptul că modelul suprem la care trebuie să ne raportăm este Mântuitorul Iisus Hristos.

În finalul cuvântului său, Chiriarhul Râmnicului a reflectat asupra cântării proorocului Isaia Cu noi este Dumnezeu, care ar trebui să ne însoțească pe toată perioada postului pentru a ne întări conștiința prezenței lui Dumnezeu în viața noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente