IPS Timotei: Prin rugăciune ne înălţăm la cele spirituale

IPS Timotei Slujind la Arad

În duminica a 33-a după Rusalii (a Vameşului şi a Fariseului), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Pogorârea Duhului Sfânt” a Parohiei Arad – Şega I, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre rugăciune şi importanţa ei în viaţa credincioşilor în ceea ce priveşte dobândirea mântuirii. Prin rugăciune ne înălţăm la cele spirituale, a subliniat ierarhul în cuvântul adresat ieri, 5 februarie 2017.

În toate împrejurările vieţii individuale şi colective, spune IPS Timotei, practicarea ei, pe care o recomandă mereu Biserica, aduce mult folos.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a hirotonit diacon pe tânărul teolog Andrei Zadic, fiu duhovnicesc al acestei parohii.

Părintele paroh Aurel Bonchiş a mulţumit Chiriarhului pentru slujirea Sfintei Liturghii şi pentru binecuvântarea oferită credincioşilor arădeni la început de Triod.

***

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost aşezată la praznicul Rusaliilor din anul 1930. Biserica a fost zidită după planurile arhitecţilor Francisc Eberlein şi Ferdinand Wessely. Lăcaşul de cult are formă de cruce, iar în partea de apus sunt construite două turle, după forma celor de la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Lungimea bisericii este de 25 m, lăţimea la abside este de 14 m, iar înălţimea turlelor de 28 de m.

 

Comentarii Facebook


Știri recente