IPS Timotei: Faptele eroilor români îi înalţă pe aceștia în cugetele generaţiilor ca pilde ale dăruirii

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat în ziua praznicului Înălțării Domnului Sfânta Liturghie la Catedrala din Arad.

În cuvântul rostit în data de 25 mai 2017, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat importanța și seminficația jerfei eroilor neamului românesc, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Faptele eroilor români îi înalţă pe aceștia în cugetele generaţiilor ca pilde ale dăruirii. Sacrificiul de sine înscriindu-se spre binele obştesc cu asigurarea păcii şi progresului, a subliniat ierarhul.

În continuare, a fost citit mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat Biruinţă prin jertfă pentru libertatea şi binele poporului român.

După slujba oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, IPS Timotei a săvârşit slujbe de pomenire la: Monumentul construit în cinstea eroilor Revoluției, Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu, precum şi la cele două monumente, român şi sovietic, din Cimitirul Pomenirea.


Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca sărbătoare naţională bisericească a eroilor.

Comentarii Facebook


Știri recente