IPS Timotei a sfințit Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”din protopopiatul Sebiș, jud. Arad

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent duminică, 4 septembrie 2016, la parohia Prăjești, protopopiatul Sebiș. Cu această ocazie, ierarhul a sfințit biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitate. Totodată, Preasfinția Sa a oficiat și o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultimii ani la locaș de cult, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

După slujba de sfințire, Arhiepiscopul Aradului a oficiat Sfânta Liturghie.

Din sobor au făcut parte părintele Botea Alexandru, protopopul Protopopiatului Sebiș, părintele Arhid. Tiberiu Ardelean, precum alți preoți din protopopiat.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea desfășurată la București. Ierarhul a precizat că acțiunea tinerilor  reprezintă o contribuție importantă la stădaniile omenirii spre mai bine.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a oferit, părintelui Heler Cătălin, parohul bisericii,  distincţia de sachelar. De asemenea, părintele Rus Mercea Cătălin, fost preot paroh, a fost hirotesit iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente