IPS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Şimand, jud. Arad

În Duminica a 26-a după Rusalii, 20 noiembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Parohia Şimand.

Din sobor au făcut parte: părintelui Gabriel Gosta, parohul bisericii, părintele Petru Puşcaş de la parohia din Gyula, ca delegat al Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodocşilor Români din Ungaria, precum  și părinţii slujitori din această parohie şi din cele învecinate.

În cuvântul rostit,  Înaltpreasfinția Sa a evidențiat înțelesurile duhovnicești ale pildei bogatului căruia i-a rodit ţarina.

Rodirea celor materiale fără implicaţiile spirituale, ca de exemplu angajarea în ajutorarea celor aflați în nevoile de orice fel, nu aduce folosul aşteptat. O rodire în plan duhovnicesc va avea ca urmare sigură şi o bună chivernisire a celor trebuitoare vieţii trupului într-un chip benefic pentru toţi cei cuprinşi într-un cadru umanitar, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În continuarea cuvântului ierarhului, părintele paroh Gabriel Gosta a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică a Postului Naşterii Domnului din anul 2016.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, ierarhul arădean a oficiat slujba Parastasului la un an de la trecerea la cele veşnice a părintelui Leonte Para, fost paroh al acestei biserici.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt părintesc familiei şi credincioşilor prezenţi, arătându-l pe cel regretat ca frumoasă pildă de lucrare a pământului ce simbolizează fiinţa umană, aceia pe care slujirea preoţească a sfinţit-o, aşa cum vrea să ilustreze şi proverbul cunoscut, anume că: ,,omul sfinţeşte locul”.

La final, părintele Gosta Gabriel a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei atât în numele preoţilor slujitori, al numeroşilor credincioşi prezenţi, cât şi al familiei părintelui Para Leonte, pentru prezență.

Comentarii Facebook


Știri recente