IPS Teofan la înmormântarea tânărului ieșean înecat în mare: Tăcerea este mai grăitoare decât săracele cuvinte rostite

„În astfel de momente se cuvine poate mai bine să taci decât să vorbești, căci, într-un anumit fel tăcerea este mai grăitoare decât săracele cuvinte rostite”, a spus Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei miercuri la înmormântarea tânărului Ilie Gabriel Melniciuc.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a decedat în urma unui stop cardio-respirator în timp ce era în mare în stațiunea Olimp. Părinții săi sunt profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

„Dar dacă se cuvine a rosti totuși ceva, acest ceva nu s-ar cuveni să fie altceva decât strigătul: Hristos a înviat!”, a continuat Mitropolitul Teofan.

„Cei care s-au lăsat cuprinși de adevărul mărturisit de acest strigăt, dacă nu chiar atunci, în momentul morții cuiva drag, dar mai târziu au început să primească fărâme de înțelegere a ceea ce s-a întâmplat. Hristos este începutul învierii celor adormiți, pentru că El este Calea care duce la viață, Adevărul care mărturisește viața, El este Viața în sine, este Lumina, Învierea și Veșnicia”.

”E mai viu decât poate credem că suntem noi

„Sub egida mărturisirii că Hristos a înviat, știm că Ilie Gabriel nu a murit, ci doarme”, a spus ierarhul încurajându-i pe părinții îndurerați și pe toți cei prezenți la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din cartierul ieșean Alexandru cel Bun, unde a avut loc slujba de înmormântare.

„Sub adumbrirea acestui adevăr, mărturisim că Ilie Gabriel nu a dispărut, ci a plecat într-un loc unde toți oamenii Învierii vor ajunge. El nu e mort! Ilie Gabriel nu e mort, Nicoleta, tu părinte, tu Teofil nu e mort – ci e mai viu decât poate credem că suntem noi, vii aici unii în fața altora”.

„Dumnezeu să vă mângâie cum știe El mai bine, iar rugăciunea celor de față și a celor care l-au cunoscut pe Ilie să vă poarte pe aripi, iar când mergeți la mormânt să cântați Hristos a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le și nu am nici o îndoială că veți simți prezența lui Ilie Gabriel vie, dincolo de câteva lopeți de țărână. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Foto credit: Doxologia

Tânărul a fost înhumat în Cimitirul Mănăstirii Galata, notează Doxologia. Ilie Gabriel Melniciuc studia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și era implicat în numeroase activități în cadrul organizației studențești AIESEC.

Foto credit: Doxologia

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe preotului Ilie Melniciuc și familiei îndurerate.

Foto credit: Doxologia


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…