Patriarhul României transmite „gând părintesc de compasiune și consolare” familiei preotului Ilie Melniciuc din Iași la decesul fiului

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe preotului Ilie Melniciuc din Iași, după ce fiul său Gabriel în vârstă de 20 de ani a decedat în urma unui stop cardio-respirator în timp ce era la mare în stațiunea Olimp.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dureroasă a trecerii din această viaţă a fiului dumneavoastră, tânărul Ilie Gabriel, în urma accidentului din după-amiaza zilei de 9 august 2020”, a scris Părintele Patriarh Daniel familiei îndoliate.

„Vă adresăm gândul nostru părintesc de compasiune şi consolare în faţa unei suferinţe atât de cumplite şi suntem alături de dumneavoastră, precum şi de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat pe tânărul Ilie Gabriel, care s-a remarcat ca fiind un student eminent”.

Patriarhul Daniel a afirmat că se roagă „Domnului Iisus Hristos, Biruitorul morţii” să îi întărească duhovnicește pe soții Melniciuc „şi să aşeze sufletul robului Său Ilie Gabriel în ceata sfinţilor Săi, în lumina pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”.

Ilie Gabriel Melniciuc studia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și era implicat în numeroase activități în cadrul organizației studențești AIESEC.

Părinții săi sunt profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.


Familiei Pr. Ilie şi Nicoleta Melniciuc

Îndurerată familie,

Am aflat cu mare tristeţe vestea dureroasă a trecerii din această viaţă a fiului dumneavoastră, tânărul Ilie Gabriel, în urma accidentului din după-amiaza zilei de 9 august 2020.

Vă adresăm gândul nostru părintesc de compasiune şi consolare în faţa unei suferinţe atât de cumplite şi suntem alături de dumneavoastră, precum şi de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat pe tânărul Ilie Gabriel, care s-a remarcat ca fiind un student eminent.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să vă întărească duhovnicește şi să aşeze sufletul robului Său Ilie Gabriel în ceata sfinţilor Săi, în lumina pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente