IPS Teofan: Doar Biserica dă sens vieții! Mitropolitul Moldovei s-a rugat împreună cu studenții teologi din Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat miercuri, 18 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie în capela Facultății de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași, împreună cu un sobor de clerici, între care și decanul Facultății, Părintele profesor Ion Vicovan.

În cadrul slujbei, ierarhul a săvârșit hirotonia în preot a diaconului Bogdan Ionuț Azamfirei, pe seama Parohiei din Socrujeni, județul Botoșani, notează doxologia.ro.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a subliniat importanța Bisericii în viața creștinilor.

Doar Biserica dă sens vieții. Alte entități și grupuri de oameni se îngrijesc de bunăstarea materială și de siguranța noastră, și bine fac, însă sufletul ți-l vindecă și inima ți-o umple numai dumnezeiasca Biserică. Să vă dăruiască Dumnezeu putere să vă vindecați sufletul de răni – căci avem fiecare multe răni – și să primiți aici în facultate, sub oblăduirea părintelui decan și a celorlați părinți, profesori și profesoare, abilitatea să vindecați rănile voastre și ale celor de lângă voi, să vă cunoașteți sufletul, să-i sesizați adâncimile și să-i aduceți doctoria care se cuvine. Să vă dăruiască Dumnezeu această putere și să vă binecuvinteze pe toți în numele Preasfântului Său Nume, a adăugat ierarhul.

Părintele Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie din Iași, a mulțumit ierarhului pentru prezență și a amintit de Sfinții sărbătoriți: Patriarhii Alexandriei, Atanasie și Chiril.

La final, studenții teologi au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan.

Comentarii Facebook


Știri recente