IPS Teodosie la Mănăstirea Poarta Albă. Slujbă de pomenire pentru eroii şi deţinuţii români

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a săvârșit Sfânta Liturghie în 24 mai 2017 la Mănăstirea de la Poarta Albă-Galeșu, ctitorie a Părintelui Iustin Pârvu. Locaşul de cult a fost zidit pe locul unde au suferit sute de preoți și credincioși în timpul prigoanei comuniste.

În continuare, ierarhul dobrogean a oficiat o slujbă specială de pomenire a eroilor români și a deținuților politici care au pătimit în România în perioada 1945-1989 și în memoria celor ce și-au jertfit viața pentru credință în lagărele de muncă forțată de la Canalul Dunăre – Marea Neagră între anii 1949-1955 în special.

Acest moment liturgic vine să desăvârșească manifestările cultural-științifice ce au debutat la Constanța printr-o conferință națională organizată de Prof. univ. dr. Gheorghe F. Anghelescu şi susținută la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius. Din aceeaşi serie, vor avea loc şi alte conferinţe în zilele următoare.

Ierarhul a mulțumit supraviețuitorilor din temnițele comuniste care au fost prezenți, mărturisind că pilda lor și a colegilor lor ce au mucenicit în închisorile comuniste s-a ridicat ca o ofrandă bine-primită înaintea lui Dumnezeu pentru neamul nostru.

Rămâne un reper la care trebuie să ne raportăm în viața noastră zi de zi cu recunoștință și prin urmarea acelorași valori creștine nepieritoare, adăugat ierarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente