IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomosului va oficia slujba Deniilor in Catedrala arhiepiscopala din Constanta

Incepand din seara duminicii Floriilor, credinciosii Bisericii Ortodoxe au intrat in Saptamana Pati,ilor. Astfel, fiecare din zilele ramase pana la Invierea Domnului rememoreaza etapele drumului spre Golgota.

In ziua de luni Biserica il pomeneste pe Iosif fiul lui Iacov, cel despre care Vechiul Testament ne istoriseste ca, desi a fost vandut de catre fratii sai in Egipt, s-a dovedit iubirea si ingaduinta fata de acestia. Iosif il preinchipuie pe Mantuitorul Hristos, cel care in aceasta saptamana va fi vandut si rastignit, si cu toate acestea nu va inceta sa iubeasca neamul omenesc pe care-l va impaca prin Invierea Sa, cu Dumnezeu. Credinciosii constanteni sunt invitati sa participe la Deniile Saptamanii Patimilor la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului, in fiecare seara a acestei saptamani incepand cu orele 18,00. Slujbele oficiate de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului vor rememora drumul Mantuitorului Hristos spre Golgota unde va fi rastignit. In aceasta saptamana creinciosii se vor stradui sa-si rastigneasca pornirile patimase, ura, invidia, rautatea, pentru a ainvia in ei, odata cu Hristos, un om nou, mult mai bun, avandu-L model pe Fiul lui Dumnezeu.

Astazi, incepand cu ora 11.00, la Palatul Arhiepiscopal, in cadrul unei conferinte de presa, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a prezentat programul manifestarilor prilejuite de Invierea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente