IPS Petru: Creştinii ortodocşi au datoria de a-și mărturisi credința în orice împrejurări

IPS Petru slujind la Chişinău (3)

Mitropolitul Basarabiei le-a vorbit duminica aceasta credincioşilor din Chişinău despre importanța Primului Sinod Ecumenic în istoria Bisericii, dar şi despre necesitatea mărturisirii credinţei în orice moment al vieţii noastre. Avem datoria de a ne mărturisi dreapta credinţă în orice împrejurări, le-a spus Ierarhul celor prezenţi.

În Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Duminica Sfinţilor Români” şi „Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ – Hozevitul“ din Sectorul Ciocana al orașului Chişinău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul slujbei, IPS Petru a adresat celor prezenţi o omilie în care a amintit de evenimentele din secolul IV.

La Sinodul de la Niceea, din anul 325, a fost condamnată învățătura greșită a lui Arie care susținea că Iisus nu este Dumnezeu Adevărat, prin aceasta negând dumnezeirea Lui. Atunci au fost formulate și primele șapte articole ale Crezului, celelalte cinci au fost formulate în 381, la Sinodul II Ecumenic întrunit la Constantinopol.Crezul reprezintă o formă concentrată a învățăturii noastre de credință și este rostit la fiecare Sfântă Liturghie și Botez.

Noi, creștinii ortodocși botezați în numele Sfintei Treimi, avem datoria de a cunoaște Crezul și de a-l mărturisi. Astfel, orice creștin ortodox are datoria de a cunoaște învăţătura Bisericii și de a-și mărturisi credința în orice împrejurări, a evidenţiat Ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Alexandru Bulai a fost hirotonit preot pe seama parohiei mai sus menționate.

Evenimentul s-a încheiat o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh Alexei Simionov, parohiei și familiei sale.

Părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Petru pentru slujire şi l-a invitate pe Arhipăstorul Mitropoliei Basarabiei să revină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente