IPS Mitropolit Andrei, Doctor Honoris Causa

În cadrul unei ceremonii solemne, la 24 ianuarie 2012, Înalt Preasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Tehnice din municipiul Cluj-Napoca, potrivit Ziarul Lumina.

În cadrul evenimentului, Universitatea Tehnică va acorda această înaltă distincție și Episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Decizia acordării prestigiosului titlu academic celor doi ierarhi ai Clujului a fost luată de senatul Universității Tehnice în cadrul ședinței ordinare din 19 ianuarie. În cadrul ceremoniei, Laudatio despre personalitatea și cariera IPS Andrei va fi prezentat de către prof. univ. dr. Daniela Manea, iar Laudatio despre personalitatea și cariera Episcopului Florentin Crihălmeanu va fi susținut de prof. univ. dr. Mihail Abrudean.

Și la Constanța a avut loc un eveniment similar. De vineri, 20 ianuarie, profesorul universitar dr. Andreas Orphanides, rector al Universității Europene din Cipru și președinte al Asociației Europene a Instituțiilor de Învățământ Superior (EURASHE), este Doctor Honoris Causa al Universității ‘Ovidius’ din Constanța. Ceremonia a avut loc în sala senatului universității, iar titlul a fost decernat de IPS Teodosie Pe-trescu, Arhiepiscopul Tomisului și decan al Facultății de Teologie, care a reliefat că prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa unei personalități universitar-academice de o asemenea anvergură, cu o largă recunoaștere internațională, se afirmă atât imaginea, cât și prestigiul Universității ‘Ovidius’ din Constanța. Profesorul Andreas Orphanides predă istoria Antichității, arheologia, muzica bizantină și studii clasice nu numai la universitățile din țara sa, ci și în străinătate, precum: Universitatea Albany din New York, Școala Greacă a Bisericii ortodoxe grecești ‘Sfânta Sofia’ din New York, Școala ‘Theoritikon’ din Atena (Grecia), Școala Greacă a Bisericii Elene din Lowell (SUA) etc.

Comentarii Facebook


Știri recente