IPS Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de pomenire pentru donatorii de organe

Zeci de persoane, majoritatea pacienţi care au suferit o operaţie de transplant, au participat joi, 28 iulie 2016, la o slujbă de pomenire săvârşită de Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, special în memoria donatorilor, informează Radio Renaşterea.

Slujba a fost oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, la iniţiativa Asociaţiei Transplantaţilor din România, ca mulţumire faţă de donatori, al căror sacrificiu a dus la salvarea multor vieţi.

Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului a subliniat că recunostința este o virtute rară, motiv pentru care apreciază că la acest eveniment au fost prezenți peste 40 de foști pacienți.

La eveniment a participat şi profesorul Mihai Lucan, directorul Institutului de Transplant Renal din Cluj, care a precizat că la Institutul de Transplant Renal din Cluj au fost efectuate anul trecut aproximativ 200 de transplanturi de la donatori-cadavru, fiind cel mai mare număr de astfel de transplanturi, atât din România, cât şi din Europa de Est. Potrivit medicului clujean, anul acesta până la ora actuală au fost efectuate 110 operații.

Comentarii Facebook


Știri recente