IPS Laurenţiu: „Sângele martirilor a sporit credinţa noastră atât de mult încât ea s-a răspândit în lumea întreagă”

Mulţimi de credincioşi din Ţara Făgăraşului şi din alte părţi ale Transilvaniei au adus cinstire Sfinţilor Martiri Brâncoveni prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată marţi, 16 august 2016, în paraclisul mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfintitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Sărbătoarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni prelungeşte în fiecare an hramul mănăstirii din Ardeal, iar pelerinii şi credincioşii se roagă acestor ocrotitori ai aşezământului monahal pentru ajutor şi mijlocire înaintea lui Dumnezeu.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre martiriul Sfinţilor Bâncoveni şi despre ocrotirea adusă credincioşilor care-i cinstesc. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre jertfa duhovnicească pe care trebuie să o aducem în zilele noastre pentru a ne câştiga mântuirea.

Sângele martirilor a sporit credinţa noastră atât de mult încât ea s-a răspândit în lumea întregă. În acest moment trebuie să ne câştigăm o rezistenţă duhovnicească şi aceasta este credinţa că Mântuitorul nu ne cere nouă o jertfă, nu ne cere astăzi să ne dăm viaţa, să ne lăsăm copiii să fie decapitaţi. Ne cere nouă să încercăm să ne rugăm şi pentru cei care sunt străini de Hristos, pentru cei care ne îndreaptă pruncii pe altă cale decât cea adevărată. Dacă noi vom pierde tinerii, pe copiii noştri, am pierdut viitorul, a subliniat Mitropolitul Ardealului.

Pelerinii şi credincioşii prezenţi la hramul mănăstirii făgărăşene au primit binecuvântare arhierească şi s-au închinat în locaşul ctitorit de Sfântul Constantin Brâncoveanu, un aşezământ care a fost timp de secole o adevărată lavră a Transilvaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente