IPS Laurențiu la sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Andrei Șaguna: Roadele credinței trebuie să se vadă în tot ceea ce facem împrejurul nostru

Chemarea sfântă de astăzi este de a ne îngriji de țarina sufletului nostru pentru ca acesta să fie roditor. Roadele credinței noastre trebuie să se vadă în tot ceea ce facem noi împrejurul nostru. Nu trebuie să fim credincioși doar prin declarații, ci prin propria noastră viață, a spus Mitropolitul Ardealului în data de 15 octombrie 2017.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat în Duminica a 21-a după Rusalii slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Lăcașul de cult a fost amenajat într-un fost cămin cultural din centrul comunei Orlat.

Comunitatea parohială din această zonă a dorit să aibă un lăcaș de cult încă de acum 80 de ani când a fost așezată piatra de temelie pentru o nouă biserică. Cu toate acestea, din cauza nenumăratelor obstacole, edificiului nu a mai fost construit. Din materialele adunate la acea vreme au fost ridicate o grădiniță și o școală în localitate, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

După binecuvântarea lucrărilor, IPS Laurențiu a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujba au participat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, numeroși oaspeți și credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare. Cei prezenți au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

La final, părintele Lucian Chițu, preotul Parohiei Orlat 2, a fost hirotesit iconom. Totodată, primarului comunei Orlat a primit distincția Crucea șaguniană pentru laici. Distincția a fost oferită ca semn de apreciere pentru pentru sprijinul acordat atât la construirea noii biserici, cât și la întreținerea vechiului locaș de închinare din sat.

În cadrul acemomentului, IPS Mitropolit Laurențiu a mai oferit acte de cinstire mai multor ctitori și binefăcători.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente