IPS Laurențiu: Hotărârea de îndreptare a fiului risipitor a fost însoțită de smerenie

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 12 februarie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica cu hramurile Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Buna Vestire din Brașov. Răspunsurile liturgice au fost oferite de cvintetul Anatoly, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din sobor au făcut parte: părintele Viorel Ioniță, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, părintele Aurel Pavel, protoiereul Protopopiatului Brașov, părintele Dănuț-Gheorghe Benga, protoiereul Protopopiatului Săcele, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Ardealului a subliniat importanța pocăinței, a hotărârii omului  de a-și schimba viața și de a se întoarce la Dumnezeu.

Textul evanghelic citit astăzi la Sfânta Liturghie ne arată că fiul risipitor s-a hotărât să se întoarcă la tatăl său, regretând cele făcute. Conștiința păcatului și hotărârea de îndreptare au fost însoțite de smerenie. El nu a cerut tatălui să îl primească din nou ca pe un fiu, ci ca pe o slugă, a subliniat ierarhul.

La final, părintele Marius Gheorghe Aldea a fost hirotesit iconom pentru activitatea pastorală și misionară desfășurată. Părintele Aldea i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și i-a oferit în dar o icoană.

 

Comentarii Facebook


Știri recente