IPS Laurențiu, Decanul Daniel Buda și Prodecanul Constantin Necula îi invită pe tineri să studieze Teologia la Sibiu

Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a publicat un clip video prin care Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Decanul Daniel Buda și Prodecanul Constantin Necula îi invită pe tineri să aleagă instituția sibiană la sesiunea de admitere din 2020.

Aceștia subliniază că la Sibiu tradiția este îmbinată cu noutatea, pentru a ajuta absolvenții să facă față provocărilor lumii de azi.

„Școala noastră de teologie, care poartă numele Sfântului Mitropolit Andrei Șaguna, este una dintre cele mai venerabile instituții de teologie. A depășit 230 de ani de activitate”, spune Părintele Mitropolit Laurențiu, care este și cadru didactic al facultății.

„Dacă aș fi acum absolvent, aș veni din nou să studiez Teologie la Sibiu”, îl completează Părintele Liviu Buda, decanul instituției. „Este o facultate puternic ancorată în tradiție, dar care în același timp este foarte sensibilă la problemele și provocările vremilor de astăzi.”

„Studenții formați aici primesc o educație teologică profundă, dar sunt în același timp pregătiți să răspundă provocărilor societății în care Biserica trăiește”, adaugă decanul. Acesta menționează deschiderea internațională a facultății, prin parteneriate cu mai multe școli de teologie, și afirmă că absolvenții vor fi pregătiți să slujească atât în țară, cât și în străinătate.

„După patru ani de licență și doi de master, veți simți nevoia să vă întoarceți, sau să nu plecați niciodată”, spune și Părintele Constantin Necula, prodecan și profesor de Catehetică și Omiletică la instituția sibiană de învățământ.

„Vă invităm, vă chemăm și, dacă vreți, să ne stați alături în marea călătorie împreună cu cea mai frumoasă corabie de știință teologică pe care o avem la îndemână și care este Facultatea de Teologie din Sibiu”, adaugă el.

La Facultatea de Teologie din Sibiu s-au format numeroși academicieni, dar și ierarhi, printre care Părintele Patriarh Daniel.

Foto credit: Youtube / Captură video

Comentarii Facebook


Știri recente