IPS Laurențiu: Conștiința păcătoșeniei ne face totdeauna atenți să nu mai greșim

Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Brașov. Răspunsurile liturgice au fost oferite de cvintetul Anatoly.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul Protopopiatului Brașov, părinții Ionuț Margin și Constantin Puia, parohii bisericii. precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cuvântul rostit în data de 11 iunie 2017, IPS Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit despre cinstirea sfinților și mijlocirea acestora înaintea lui Dumnezeu pentru omenire, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

Sfinții sunt modele pentru că viața lor sfântă este de urmat pentru noi, au în fața lui Dumnezeu întâietate și mijlocesc pentru noi. Noi avem șansa să ajungem la un anumit grad de sfințenie, pentru că am văzut pe alții cum au ajuns. Conștiința păcătoșeniei ne face totdeauna atenți ca să nu mai greșim și să căutăm calea prin care putem să scăpăm de păcat, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, părintele Ionuț Margin i-a mulțumit ierarhului pentru slujirea în biserica parohială. De asemenea, părintele a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor care au participat la sărbătoarea comunității brașovene.

Comentarii Facebook


Știri recente