IPS Laurențiu către credincioșii prezenți la sfințirea Bisericii Sfântul Nicolae: Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un plan, o lucrare de împlinit

Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un plan, o lucrare de împlinit. Să nu vedem doar grija față de propria persoană, ci pe această cale pe care mergem, știind că este calea cea adevărată, să-i aducem cu noi pe toți, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu în data de 24 septembrie 2017.

Mitropolitul Ardealului a oficiat slujba de târnosire (sfințire) a Bisericii Sfântul Nicolae din orașul Cisnădie, jud. Sibiu. După slujba de sfințire a fost săvârșită Sfânta Liturghie.

Cu această ocazie, părintele Laurențiu Broscățeanu a fost hirotesit iconom stavofor, iar părintele Nicolae Vintilă a fost hirotesit iconom. Ambii parohi au fost îndemnați de IPS Laurențiu să continue lucrarea misionară, social și culturală din cele două comunități parohiale.

În cuvântul rostit, IPS Laurențiu a subliniat faptul că Evanghelia Duminicii a 18-a după Rusalii prezintă binecuvântarea apostolatului celor 12 ucenici, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Pentru noi minunea descrisă în Evanghelia de astăzi nu este doar o faptă minunată săvârșită de Mântuitorul. Este o binecuvântare a apostolatului celor 12 ucenici, dar și a unui apostolat laic, general, a unei chemări pe care toți o avem. Apostolii au devenit pescari de oameni, cei care i-au chemat pe oameni la Hristos, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

După expunerea predicii, Părintele Mitropolit a mulțumit credincioșilor celor două parohii din Cisnădie, arondate Bisericii Sfântul Nicolae, pentru sprijinul oferit la construirea lăcașului de închinare. Construcția a fost începută în anul 1989, pe locul unei vechi biserici.

La final, părintelui Laurențiu Broscățeanu a prezentat toate lucrările efectuate în ultimii ani. De asemenea, părintele Nicolae Vintilă i-a mulțumit ierarhului în numele tuturor pentru binecuvântarea adusă în această zi de sărbătoare pentru orașul sibian.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente