IPS Laurențiu: „Astăzi suntem puși la un examen de conștiință a credinței noastre”

Mitropolitul Ardealului a slujit duminică la Schitul Acoperământul Maicii Domnului din Șura Mare, județul Sibiu. În omilia sa, el a subliniat că și demonii Îl mărturisesc pe Iisus Hristos ca Dumnezeu. Mărturisirea lor, spre deosebire de a Sfântului Petru, este temătoare și plină de ură. Azi, credința noastră este supusă aceluiași test al iubirii, singura care îi conferă statornicie, a spus ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară al așezământului monahal. În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat principalele învățături ale Evangheliei vindecării celor doi demonizați din Gadara.

„Multă vreme a trecut până când și ucenicii și-au dat seama că Mântuitorul este Fiul lui Dumnezeu”, a spus părintele mitropolit. „Și iată, acum, demonii Îl mărturisesc pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Dumnezeu.”

„Există, însă, o deosebire între mărturisirea pe care o face Sfântul Apostol Petru, mărturisirea pe care o facem noi prin credința noastră și mărturisirea demonilor. Mărturisirea lui Petru și a noastră este una iubitoare. Îl mărturisim pe Hristos Cel care ne iubește și Căruia Îi răspundem Lui prin iubirea noastră”, a explicat ierarhul. „Demonii au strigat de frică, de groază, s-au îngrozit, pentru că ei nu Îl urăsc numai pe Dumnezeu, ci urăsc și creația lui Dumnezeu”.

Această diferență de atitudine în mărturisire ne deschide prilej pentru reflecție, a precizat Părintele Mitropolit Laurențiu: „Astăzi suntem puși la un examen de conștiință a credinței noastre, să vedem dacă credința noastră este statornică și iubitoare așa cum se cuvine, sau dacă este o credință de formă”.

Schitul Acoperământul Maicii Domnului din Șura Mare a fost înființat în 2012. Obștea este condusă de protosinghelul Calinic Teslevici, care a venit la schit în 2015 și a continuat lucrările la biserică. Aceasta este acum pregătită pentru pictură.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente