IPS Laurențiu: „Ajutându-ne unii pe alții îi facem mare bucurie Maicii Preacurate”

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a oficiat joi Sfânta Liturghie la altarul de vară al Schitului „Acoperământul Maicii Domnului” de la Şura Mare, judeţul Sibiu, care şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, ierarhul i-a îndemnat pe creștini să se ajute reciproc, spunând că astfel îi fac o mare bucurie Maicii Domnului. 

În omilia sa, Mitropolitul Laurenţiu a afirmat: „Orice rugăciune făcută către Maica Domnului este o binecuvântare pentru noi şi o bucurie pentru cer, pentru că nimeni nu poate să ne aducă o bucurie mare.”

„Maica Preacurată lăcrimează pentru noi, se roagă pentru noi, dar se şi bucură împreună cu noi când ne amintim de ea, de Fiul ei, de cei care au nevoie de ajutorul nostru, pentru că ea ne ajută pe toţi”, a adăugat ierarhul.

„Însă, ajutându-ne şi noi unii pe alţii îi facem mare bucurie Maicii Preacurate. Ea este Maica îndurărilor, Maica milostivirilor, Maica noastră a tuturor”, a subliniat Mitropolitul Ardealului.

Părintele protosinghel Calinic Teslevici i-a mulţumit părintelui mitropolit pentru prezenţa la hram şi i-a oferit în dar o icoană a Maicii Domnului.

Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înfiinţat în 2012, la iniţiativa medicului Marius Leviţchi, care a donat terenul. Biserica schitului este parțial pictată și urmează să fie târnosită ulterior.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente