IPS Laurențiu a participat la conferința „Sf. Mitropolit Andrei Șaguna – contemporanul nostru”

Cu prilejul împlinirii 25 ani de la înființarea Ligii Cultural-Creștine Andrei Șaguna a fost organizată a XXV-a ediție aniversară a Zilelor Andrei Șaguna.

Miercuri, 5 iulie, la Centrul Ecleziastic de Documentare Mitropolit Nicolae Colan din municipiul Sfântu Gheorghe a fost lansat Buletinul Ligii Cultural-Creştine Andrei Şaguna, nr. 6/2017. De asemenea, au fost vernisate expozițiile Liga Cultural-Creștină Andrei Șaguna – 25 de ani în slujba culturii și spiritualității românești din Arcul Intracarpatic și volume apărute la editurile Eurocarpatica și Grai Românesc.

În ziua de joi, 6 iulie, după slujba de Te-Deum, oficiată de IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și un sobor de preoți din Eparhia Covasnei și Harghitei, la Catedrala Ortodoxă Sf. Nicolae și Sf. Gheorghe, Paraclis Episcopal, din Sfântu Gheorghe, s-au desfășurat lucrările conferinței Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna – contemporanul nostru.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt rostit de IPS Laurențiu care evocat monumentala personalitate a Sfântului Mare Ierarh Andrei Șaguna. PS Andrei și domnul Sebastian Cucu, Prefectul Județului Covasna, în calitate de gazde, au salutat oaspeții.

Detalii despre eveniment pot fi consultate pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente