IPS Laurențiu a binecuvântat lucrările desfășurate la biserica parohiei Hurez, jud. Brașov

Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a binecuvânatat sâmbătă, 19 noiembrie 2016, lucrările efectuate în ultimii ani la exteriorul și interiorul Bisericii Sfânta Parascheva a parohiei Hurez, Protopopiatul Făgăraș 1, județul Brașov, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din sobor au făcut parte: părintele Marius Corlean, protopopul de Făgăraș 1, părintele Ion Tărcuță, protopopul de Făgăraș 2, , părintele Marius Cristian Neagu, parohul bisericii, precum și mulți slujitori ai sfintelor altare din Făgăraș și din parohiile învecinate.

În cadrul slujbei, părintele Marius Cristian Neagu a fost hirotesit iconom, iar Adunarea și Consiliul parohiale, Primăria comunei Beclean și Consiliul local, precum și mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să se pregătească spiritual în această perioadă de post închinat praznicului Nașterii Domnului.

Postul de bucate trebuie unit cu faptele bune, pentru că degeaba suntem credincioși, ori suntem postitori, dacă nu facem și fapte bune, dacă nu oferim celor lipsiți din bunurile noastre lăsate nouă de Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

La rândul său, părintele Neagu i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și binecuvântarea adusă comunității din Hurez, dar și tuturor binefăcătorilor bisericii.

Sărbătoarea de la Hurez s-a încheiat cu sfințirea unei troițe restaurate recent, aflată în curtea bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente