IPS Epifanie pomenit la Caransebeș

Joi, 10 ianuarie 2013, la orele prânzului, în catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteaul” din Caransebeș, Preasfințitul Părinte Preasfințitul Lucian înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat o slujbă de Parastas pentru Înalt Preasfințitul Epifanie, fost Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, trecut la cele veșnice în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013, după cum aflăm de pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.

Înalt Preasfințitul Părinte Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932 la Mălini, județul Suceava. În anul 1961 devine licentiat în Teologie la Academia Teologică din Sofia. De asemenea, a urmat studii de teologie la București și Moscova. Între anii 1965-1971 este profesor și director la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț, iar între 1971-1975 este starețul Mănăstirii Neamț. La La 9 noiembrie 1975 este hirotonit ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos. Totodată, pe pe 4 iulie 1982 este numit Episcop al Buzăului, iar la 8 noiembrie 2009 este înălțat la rangul de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, eparhie pe care a condus-o cu multă dragoste vreme de 30 de ani.

Slujba de înmormântare a ierarhului fost oficiată joi 10 ianuarie 2013, în Catedrala arhiepiscopală din Buzău cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Trupul neînsuflețit se va odihni în cripta din acest sfânt lăcaș, pregătită din timpul vieții.

Comentarii Facebook


Știri recente