IPS Ciprian: Sf. Ap. Toma reprezintă pe toţi cei ce vor fi tentați să nu creadă până nu vor face experiența personală

„Sfântul Apostol Toma ne reprezintă pe noi toți și pe cei ce vor mai veni după noi și vor fi tentați să nu creadă până nu vor face experiența personală”, le-a spus duminică IPS Ciprian credincioşilor din localitatea buzoiană Spătaru.

Fundamentul credinţei ortodoxe

Făcând referire la textul evanghelic duminical, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a explicat : „Credința noastră creștină ortodoxă se întemeiază pe realitatea Învierii Mântuitorului din morți și pe mărturia Sfinților Ucenici și Apostoli, a femeilor mironosițe și a tuturor celor cărora Hristos S-a arătat cu trupul înviat”.

Ierarhul a liturghisit în Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, unde l-a hirotonit diacon în timpul Sfintei Liturghii pe Ștefan Tănasă, absolvent de Teologie Pastorală.

Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

Sfinţire de complex social parohial

La final, ierarhul a sfințit noul complex social al parohiei, construit între anii 2012-2018, care cuprinde o sală de mese cu bucătărie și o capelă mortuară.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă, părintele Marian Cristea a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, toți cei care au sprijinit lucrările desfășurate în parohie au primit distincții de vrednicie și icoane.

Cu o săptămână în urmă, de Sărbătoarea Învierii Domnului 2018, Arhiepiscopul a slujit în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, unde au primit lumină peste 5000 de credincioşi.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente