Peste 5000 de buzoieni au primit Lumina Sfântă de la Arhiepiscopul Ciprian

La Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, Sărbătoarea Sfintelor Paști a fost celebrată de peste 5000 de credincioși. Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost oferită celor prezenți de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2018, părinți protoierei, preoți și alți delegați din teritoriu au venit la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din incinta Centrului Eparhial, pentru a primi Lumina Sfântă și a o duce în întreaga Arhiepiscopie.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat începutul slujbei de Înviere, în pridvorul Catedralei Înălțarea Domnului, după care a dat citire cuvântului pastoral, intitulat Învierea lui Hristos – izvor al credinței jertfelnice.

„Poate că, de-a lungul existenței sale, lumea va fi cunoscut multe lucruri extraordinare și personalități fascinante, care au influențat, mai mult sau mai puțin benefic, evoluția societății umane, dar nimeni și nimic n-a putut transforma ontologic firea umană, ridicând-o din stricăciune întru slavă, așa cum a făcut-o Cel cunoscut pretutindeni cu numele de Iisus din Nazaret, Care n-a fost un simplu prooroc, ci Dumnezeu-Omul”, a spus ierarhul.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Utrenia pascală și Sfânta Liturghie, în lăcașul de cult.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei Arhiepiscopale și de Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

Cu acest prilej, au fost oferite aproximativ 700 de pachete credincioșilor de la cele două Catedrale Arhiepiscopale.

În prima zi de Paști, duminică, 8 aprilie 2018, începând cu ora 12:00, la Catedrala Înălțarea Domnului, a fost oficiată Vecernia specială, cunoscută și sub denumirea de A doua Înviere.

În cadrul acestei slujbe, un sobor de slujitori, condus de Chiriarhul Buzăului și Vrancei, a lecturat fragmentul evanghelic de la Ioan, capitolul 20, versetele de la 19 la 25, în douăsprezece limbi: română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente