IPS Casian după întâlnirea cu membrii ASCOR: „Tinerii Bisericii sunt apostolii izbăvirii noastre de singurătate”

Arhiepiscopul Dunării de Jos a deschis vineri lucrările Consiliului Național al Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR), care se întrunește la Lacu Sărat, județul Brăila, în perioada 13-15 mai. După întâlnirea cu tinerii, ierarhul a transmis pe Facebook un mesaj în care afirmă că „tinerii Bisericii sunt apostolii izbăvirii noastre de singurătate”.

„Emoționanta întâlnire de astăzi ne-a adus în fața ochilor tinerii de acum 30 de ani, care umpleau sălile însetați de iubirea concretă a Mântuitorului. Ce tineri minunați avem! Sunt tinerii Bisericii, copiii dumneavoastră, promotorii și apostolii iubirii bătrânilor și a tinerilor singuri. Sunt apostolii izbăvirii noastre de singurătate”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunări de Jos, Pr. Prof. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, și Mihai Paraschiv, inspector patriarhal pentru activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, au participat la prima sesiune a Consiliului Național ASCOR vineri, 13 mai 2022. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

„De altfel, să nu slăbim rugăciunea pentru a nu ne însingura nici de Dumnezeu, nici unii de alții. Hristos a înviat!” a încheiat ierarhul.

Lucrările Consiliului Național ASCOR se desfășoară sub genericul „Tinerețe. Entuziasm. Continuitate. Comuniune” și reunesc reprezentanții celor 17 filiale ASCOR din ţară la Aşezământul social-filantropic „Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente