IPS Casian a sărbătorit hramul Sfântului Pantelimon la Mănăstirea Lacu-Sărat

Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat marți Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon“ din Lacu-Sărat, județul Brăila.

Au participat pelerini, persoane aflate la tratament în stațiunea Lacu-Sărat, oficialități locale și județene, cadre medicale din Brăila și de la baza de tratament a stațiunii Lacu-Sărat, precum și monahi și monahii din mănăstirile eparhiei.

Ierarhul a vorbit despre viața Sfântului Pantelimon și despre rolul Bisericii de spital al sufletelor și al trupurilor și de loc al iubirii lui Dumnezeu față de toți oamenii.

La hram a participat și un grup de tineri privați temporar de libertate de la Centrul de Detenție de la Tichilești, care la final au primit daruri din partea părintelui arhiepiscop.

Mănăstirea de maici are un centrul social-cultural care păstrează o impresionantă colecție de obiecte etnografice: mobilier, ceramică, obiecte de uz casnic, țesături de interior, costume tradiționale.

Așezământul monahal este inclus în programul de tabere pentru copii organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în această vară.

Mănăstirea Lacu-Sărat este cea mai nouă mănăstire din județul Brăila. Piatra de temelie a fost sfință în 27 iulie 1996, iar biserica în 27 iulie 1999.

Biserica este realizată din lemn, în stil maramureșean, cu o turlă-clopotniță, care se ridică până la înălțimea de 24 metri. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea.

Mănăstirea a fost vizitată de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, de Patriarhul Teoctist și de Părintele Patriarh Daniel.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente