IPS Andrei: Maria Egipteanca este cel mai strălucit exemplu de pocăinţă

IPS Andrei - Duminica V Postul Mare

În Duminica Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează Radio Renaşterea.

Credincioşii prezenți în număr mare la slujbă  au fost îndemnaţi de Părintele Mitropolit să urmeze exemplul Mântuitorului Iisus Hristos, aşa cum arată pericopa evanghelică a Duminicii: „Cel care va vrea să fie mare între voi să fie slujitor al vostru”.

În partea a doua a cuvântului său, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului le-a vorbit celor prezenţi despre Cuvioasa Maria Egipteanca. Schimbarea totală a vieții ei este pentru noi creștinii de astăzi un exemplu de urmat, a spus ierarhul.

Cel mai strălucit exemplu de pocăinţă este Maria Egipteanca. Pentru 17 ani de păcate s-a nevoit 47 ani în pustiul Iordanului. Atunci când a găsit-o părintele Zosima, datorită vieţii sale de pocăinţă absolută, când se ruga se ridica un cot de la pământ ca dovadă de lucrarea pe care o poate face pocăinţa cu oricare dintre noi.

În cadrul slujbei, părintele arhidiacon Sorin Marciuc, slujitor al Catedralei,  a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Iustin Martirul si Filosoful”, recent înființată în cartierul clujean Borhanci.

 

Comentarii Facebook


Știri recente