ÎPS Andrei, la ședința plenară a Academiei de Științe și Arte din Salzburg

Mitropolitul Clujului, a participat sâmbătă, 7 martie 2015, la sesiunea plenară festivă a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg, Austria. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei este membru activ al acestei academii, din anul 2007, în cadrul secțiunii Religiile Lumii, potrivit Radio Renaşterea.

Întâlnirea organizată anual, a avut anul acesta un caracter special deoarece s-au împlinit 25 de ani de când această instituție a fost fondată prin colaborarea cardinalului König și a filozofului Nikolaus Lobkowicz. Întâlnirea a urmărit trei momente importante. Mai întâi au fost discursurile oficiale, în al doilea rând au fost primiți numeroși noi membrii în cele șapte clase ale acestei instituții, iar în cele din urmă, omul de știință Otto Pitcher a prezentat o comunicare festivă privind schimbările care se întâmplă în lumea științifică contemporană. Din partea Clujului, au fost adăugați noi membrii. În clasa „Medicină” a fost primit profesorul universitar Ioan Ștefan Florian, președintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliua Hațieganu”, iar în clasa „Religiile lumii” a fost primit părintele profesor universitar Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Academia de Științe și Arte din Salzburg, a fost fondată în 1990. Are aproximativ 1500 de oameni de știință și artiști de prim rang, care abordează probleme cu care se confruntă Europa, în diverse colocvii și publicații.

Comentarii Facebook


Știri recente