IPS Andrei în mijlocul comunității rrome de la Pata Rât

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a împărțit cadouri persoanelor de etnie rromă de la Pata Rât, lângă Cluj-Napoca, informează „Ziarul Lumina”. Ierarhul a fost însoțit de consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhid. Claudiu Grama, și de consilierul social al eparhiei, Liciniu Câmpean. Darurile au fost trimise cu un tir din județul Bistrița-Năsăud de către președintele Consiliului județean, Emil Radu Moldovan, la inițiativa IPS Mitropolit Andrei. Pachetele au fost realizate de o organizație din Germania, care în fiecare an strânge daruri de Crăciun pentru copiii nevoiași din România.

IPS Andrei a mulțumit tuturor oamenilor cu suflet bun care s-au implicat și le-au adus bucurie celor nevoiași. Reprezentantul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Florin Moldovan, a declarat că prin această acțiune și-a propus să aducă un zâmbet pe fețele celor nevoiași. Cele aproximativ 270 de pachete au fost împărțite copiilor rromi din zona Cantonului și de la Pata Rât. Potrivit președintelui Asociației ortodoxe social-misionar-culturale pentru rromi „Sfântul Moise Arapul”, Crăciun Ioan Lăcătuș, darurile, dar și prezența ierarhului au adus multă bucurie în mijlocul comunității. „Camionul de Crăciun” este o acțiune derulată din 1993 de o organizație din Germania, în parteneriat cu Asociația „Tășuleasa Social”. În acest an cele 13 camioane sosite în țară au fost distribuite la mii de copii din Cluj, Mureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…