IPS Andrei: „Împărăția Cerurilor se ia prin stăruință”

Împărăția Cerurilor se ia prin stăruință, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, credincioşilor care au participat astăzi, 07 februarie 2016, în duminica a 16-a după Rusalii, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează Radio Renaşterea. Cu toate că în lumea de astăzi se promovează ideea de câștig fără muncă, creștinii care doresc raiul nu pot ajunge acolo fără a se nevoi, a explicat Părintele Mitropolit.

Alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei au slujit şi: Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Visarion și-a exprimat bucuria de a sluji în Catedrala din Cluj, amintindu-și că aici a fost hirotonit preot, în 1997 de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu. În semn de apreciere pentru invitația făcută Preasfințitul Părinte Visarion i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, o icoană a Sfântului Antim Ivireanul. Ierarhul a adus cu sine și o casetă cu pământ din satul Aciliu unde s-a născut Episcopul Nicolae Ivan (de la a cărui mutare în veșnicie s-au împlinit în luna februarie, 80 de ani), pentru a fi așezată deasupra mormântului său.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Macarie și-a exprimat bucuria de a fi la Cluj și de a sluji în catedrala unde a activat mulți ani ca preot și ecleziarh.

Comentarii Facebook


Știri recente