Ioana Ciurlea, jurnalist: „Tata era cel mai cool preot”

Jurnalista Ioana Ciurlea, reporter Digi 24, a vorbit într-un interviu oferit life.ro despre tatăl ei, preot timp de treizeci de ani în satul arădean Conop, trecut la Domnul în septembrie 2018.

Ioana Ciurlea mărturisește că de mică a fost hotărâtă să facă jurnalism și spune că seamănă cu tatăl ei, „un tip expansiv, căruia îi plăcea prezența oamenilor, să fie în centrul atenției, să fie aplaudat”.

Tata a fost preot, dar unul foarte cool, căruia îi plăcea să fie foarte mult în jurul oamenilor, și la sărbători, și la întâlnirile cu prietenii. El era în centrul atenției, iar oamenii îl adorau pur și simplu.

Ioana Ciurlea, împreună cu sora, mama și tatăl ei. Sursa foto: life.ro

Ea a spus că-și va aminti mereu ce a sfătuit-o tatăl, Preotul Ioan-Sorin Ciurlea când se temea că nu va intra la jurnalism.

Am să țin minte până voi muri ziua în care m-am înscris la jurnalism, mă gândeam să mai încerc înscrierea la încă una, iar tata mi-a spus: „dacă tu vrei jurnalism, sigur vei intra aici, de ce îți trebuie altă opțiune?”. „Și ce mă fac dacă nu intru?”, i-am răspuns eu. „Dacă nu intri, încerci anul viitor și intri atunci!”.

Un alt sfat pe care îl reține de la tatăl ei este să iubească viața așa cum e și să se bucure de fiecare zi.

„Tata îmi spunea des acest lucru: că trebuie să te porți ca și cum acea zi ar fi ultima”

„Tata era un om puternic din toate punctele de vedere, iar moartea lui a intervenit subit și tulburător pentru noi. (…) Îmi lipsește foarte mult pentru că el îmi spunea în fiecare zi cât de mândru este de mine și mă încuraja întotdeauna. Eram apropiați. Chiar îmi lipsește”, spune Ioana Ciurlea.

Citește integral pe life.ro.

Vezi și Fiu de preot: „Un tânăr ortodox ar trebui să aibă încredere în ceea ce crede”

Sursă foto: life.ro

Comentarii Facebook


Știri recente