Ioan-Aurel Pop urează cotidianului Patriarhiei Române să continue să răspândească „lumina din lumină”

Președintele Academiei a adresat redacției Ziarului Lumina un mesaj de felicitare pentru atingerea ediției cu numărul 5.000. Academicianul îi dorește publicației să continue să răspândească „lumina din lumină”, adică să-L propovăduiască pe Mântuitorul Iisus Hristos cu decență, erudiție și inspirație, ca și până în prezent.

Ziarul Lumina și-a cucerit un loc de mare vază în peisajul presei de spiritualitate românească, fiind așteptat, căutat, prețuit tot mai mult de cititori. Faptul nu a fost deloc simplu, fiindcă piața este suprasaturată și pentru că astăzi calitatea se impune foarte greu”, a transmis Ioan-Aurel Pop.

El a subliniat că secularizarea, ideologizarea și carențele din sistemul de educație fac dificile „demersurile de explicare, promovare și susținere a valorilor consacrate care au construit lumea de până acum, care au garantat funcționa­rea bună ori măcar acceptabilă a socie­tății și care ar fi putut asigura perpetuarea ei”.

„În acest cadru nefavorabil, apărut când bătea un vânt ne­prielnic, cotidianul vegheat de Patriarhia Română s-a impus treptat ca un comunicator excelent, ca un furnizor profesionist de știri, atent la veridicitate și la echilibru, ca un promotor al valorilor noastre creștine, culturale, sociale”, a mai afirmat academicianul.

„Remarcăm, în același timp, adaptarea mesajului Ziarului Lumina la contemporaneitate, modernitatea discursului, limbajul accesibil publicului larg, frumusețea gândului redactorilor, generozitatea ideilor și farmecul sentimentului sincer, ajuns la sufletele receptorilor.”

„De aceea, felicităm colectivul Ziarului Lumina, ajuns la numărul 5.000, îi dorim să știe mereu să răspândească «lumina din lumină» și să fie sărbătorit și la numărul 10.000 și mereu de-acum încolo, cât vor fi credință și bună-cuviință pe lumea aceasta. La mulți ani!” a încheiat Președintele Academiei.


La câteva zile de la intrarea în cel de-al 18-lea an de activitate, Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Române, aniversează joi, 17 februarie 2022, publicarea ediției cu numărul 5.000.

Realizarea unui cotidian generalist din pers­pectivă creştină a apărut la Iași, ca iniţiativă a unui grup de tineri jurnalişti şi teologi. Prima ediție era publicată în data de 7 februarie 2005, cu binecuvântarea Mitropolitului de atunci al Moldovei şi Bucovinei, actualmente Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cu subtitlul „primul cotidian creştin din România”, acesta a devenit în 2007 cotidianul Patriarhiei Române și unicul cotidian creștin ortodox din lume.

Vezi și:

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente