Învierea oferă o speranţă nemăsurată – Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei

În Scrisoarea pastorală transmisă credincioşilor cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paşti, Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei subliniază că „Învierea oferă o speranţă nemăsurată”.

„Speranța bazată pe vestea plină de bucurie că inamicul inexorabil al omului, moartea, este învins”, spune Arhiepiscopul Anastasie.

În pastorală, conducătorul Bisericii Ortodoxe a Albaniei mai explică faptul că „evenimentul Învierii lui Hristos cuprinde toată viața umană cu o lumină care dă viață”, iar în condiţii dificile experienţa Învierii ne transmite că nu ne putem baza pe noi înşine, ci pe Dumnezeu care ridică morţii.

De asemenea, potrivit liderului ortodocşilor albanezi, mintea umană „nu poate concepe minunea, însă simte intuitiv acest adevăr şi saltă în interiorul nostru cântând «Hristos a înviat!»”.

În a doua parte a mesajului său pascal, Arhiepiscopul Albaniei atrage atenţia că „istoria nu este modelată de planurile și acțiunile celor care se află temporar la conducere, ci mai degrabă de Dumnezeul etern al dreptății și iubirii care are ultimul cuvânt”.

„Hristos Înviat ne-a promis prezența continuă în viața noastră: «Și iată, Eu sunt cu voi întotdeauna, până la sfârșitul veacului (Matei 28:20)»”.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente