Învierea Domnului sărbătorită în Arhiepiscopia Aradului

 Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului Iisus Hristos, a fost sărbătorită de credincioşii din Arad prin participarea la slujbele oficiate în biserici şi mănăstiri, primind şi în acest an Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. În toate comunitățile ecleziale din Județul Arad a răsunat vestea cea mare: „Hristos a înviat!”.

Mănăstirea Hodoș-Bodrog, cu o tradiție monahală aproape milenară, a primit la slujba de Înviere credincoși din toate regiunile Banatului. Pastorala Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, intitulată „Binevestirea Învierii”,  s-a citit în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei.

„Hristos înviat din morți este temeiul credinței noastre. Din Paște se iradiază, ca dintr-un centru luminos, incandescent, toată liturghia Bisericii, scoțând din el conținut și semnificație. Celebrarea liturgică a morții și învierii lui Hristos nu este o simplă comemorare a acestui eveniment, ci este actualizarea lui reală în taină, pentru viața fiecăruia dintre noi și a fiecărei comunități ecleziale, pentru viața noastră. Învierea lui Hristos este o trece spre o viață care nu mai este supusă caducității timpului, o viață cufundată în veșnicia lui Dumnezeu”, a subliniat  arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…