Învățăturile lui Neagoe Basarab pentru cei mici

Pentru cei mici dar și pentru adolescenți, în 2012 Editura Basilica a publicat într-o formă adaptată, faimoasele Învățături ale lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie.

Despre această lucrare am auzit toți la orele de limba română, dar puțini am ajuns față în față cu textul. Opera aceasta a rămas mai mult pe seama cercetătorilor, deși se găsesc în ea învățături demne de urmat pentru toată lumea. Este, cu alte cuvinte, o lucrare vie, o operă care încă ne vorbește.

Cei care vor deschide albumul publicat de editura Patriarhiei vor putea admira, pe lângă frumusețea textului, și deosebitele ilustrații și viniete cu care sunt împodobite multe dintre pagini. În final este publicat un scurt glosar de termeni, așa încât tot ce vă trebuie pentru lectură e puțină curiozitate și ceva răbdare. Iar dacă este ziua cuiva, albumul poate fi un dar cum nu se poate mai potrivit.

Îl puteți achiziționa de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente