Învățători buzoieni și vrânceni, omagiați la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

45 învăţători din judeţele Buzău şi Vrancea, însoțiți de preoți care le-au fost elevi în școala primară, au fost omagiaţi luni, 4 martie 2019, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, informează Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Cadrele didactice au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian Diploma de vrednicie „Episcopul Dionisie Romano”, în semn de apreciere pentru „activitatea didactică remarcabilă depusă pe altarul Bisericii și al Școlii”.

De asemenea, aceștia au primit din partea preoților pe care i-au format un buchet de flori.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Cultural-educațional al Arhiepiscopiei cu prilejul anului omagial 2019 dedicat preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.

În deschidere, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a oficiat o slujbă de Te Deum.

Veșnicia de la sat

După oficierea serviciului religios, Pr. Cristian-Marius Dima – consilier la Sectorul Cultural-educațional, a menționat că această activitate deschide seria proiectelor și evenimentelor care se vor desfășura în cadrul noului Program eparhial cultural şi educațional din 2019, intitulat Veșnicia de la sat.

În cuvântul său, ierarhul subliniat importanţa unui astfel de moment„de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-a revărsat asupra acelor persoane care aveau să îndeplinească un rol extrem de important pentru devenirea noastră ulterioară, ca oameni de nădejde pentru societate și Biserică”.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat că „învățătorul, profesorul și preotul trebuie să se concentreze asupra componentei duhovnicești și cultural-educaționale a întregii obști creștine”.

Printre cei omagiați s-au numărat și doi foști profesori și directori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău: Pr. Manea Cristișor și Arhid. Mihalache Tudor.

Acesta din urmă împlinit, în data de 25 februarie, venerabila vârstă de 85 de ani.

De asemenea, a fost evidenţiat şi actualul director al renumitei școli teologice buzoiene, Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente