Întrunirea tinerilor ortodocși români din Europa de Nord

În perioada 3-6 mai, în localitatea Lem din Peninsula Iutlanda, Danemarca, va avea loc întâlnirea generală a membrilor Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Tema întrunirii este legată de anul omagial 2012 în Patriarhaia Română. Alături de tineri se va afla și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie.

„Întâlnirea va avea loc într-o veche mănăstire scandinavă din nordul Danemarcei, din Peninsula Iutlanda, iar tema întâlnirii este Tinerețea care alină. Grija tinerilor față de cei aflați în suferință. Și anul acesta, programul duhovnicesc cu Sfânta Liturghie, rugăciunea în comun, convorbirile cu duhovnicii, spovedania, va fi conjugat cu cel recreativ, atelierele de creație, drumețiile, jocurile sportive și nu în ultimul rând, parada portului popular, o prezentare a portului românesc”, a declarat pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie se întâlnește cu tinerii din filialele Centrului de tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare de mai multe ori pe an, în cadrul comunităților parohiale din eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente