Întrunirea profesorilor de religie din județul Sibiu

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat marţi, 4 octombrie 2016, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Sibiu. Evenimentul a avut loc în Aula Mitropolit Ioan Meţianu a Facultăţii de Teologie Sfântul Andrei Şaguna, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În debutul întâlnirii, inspectorul Gabriela Frăţilă a prezentat un raport referitor la activitatea profesorilor de religie în anul şcolar trecut. Aceasta a evidențiat rezultatele foarte bune ale elevilor la olimpiadele şi concursurile de profil, dar şi pregătirea bună a profesorilor care au susţinut examene de titularizare, definitivat şi grade didactice.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Ardealului a mulţumit profesorilor pentru implicarea lor în predarea religie în școli.

La rândul său, Inspectorul Vasile Timiş a transmis celor prezenţi ultimele detalii referitoare la organizarea cursurilor în anul şcolar început.

Trebuie să ştim că orice profesor, indiferent de disciplina pe care o gestionează, încearcă mereu să-şi optimizeze discursul didactic şi mijloacele de comunicare şi tehnicile de relaţionare. Cu atât mai mult la disciplina Religie. De aceea, printre altele, învăţăm unii de la alţii şi discutăm, propunem anumite teme spre dezbatere, care ţin de o comunicare responsabilă, a precizat Vasile Timiş.

La întrunire au fost prezenţi inspectorul general pentru disciplina Religie din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Vasile Timiş, inspectorul de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, inspectorul de Religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriela Frăţilă, decanul Facultăţii de Teologiei şi părintele Aurel Pavel, prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente