Întrunirea preoților din Protopopiatul Triveneto II – Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în ziua de 27 mai 2015, preoții din cadrul Protopopiatului Triveneto II s-au reunit la Padova, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, într-o ședință de lucru. În prima parte a zilei, preoții și-au completat necesarul de materiale care să asigure continuitatea tuturor activităților din cadrul parohiilor, informează episcopia-italiei.it

Ziua a continuat cu ședința de lucru, desfășurată într-un spirit practic, punându-se accent pe problemele generale care privesc activitatea de ansamblu a activității tuturor parohiilor din cadrul eparhiei, dar și pe probleme concrete care cer o anumită dezbatere și consultare cu toți preoții din cadrul protopopiatului.

Cei prezenți au ascultat cu atenție Conferința cu tema: „Repere ale misiunii parohiei azi, sub aspect sacramental – liturgic, misionar – pastoral, cultural – educațional, social – filantropic și administrativ – gospodăresc”, prezentată de părintele Nicolae Budui, paroh al Parohiei „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț” din Rovigo. Materialul a scos în evidență faptul că misiunea parohiei este aceeași cu cea a Bisericii în totalitate, iar aceasta împărtășește unul și același Har dumnezeiesc și continuă cele trei aspecte ale activității Mântuitorului: profetică (pedagogică), arhierească (sfințitoare), împărătească (diriguitoare, pastorală). Preotul, în activitatea sa, trebuie să țină cont de cuvintele Sfântului Grigore de Nazians: „Pe unii oameni îi vindeci cu cuvântul, pe alții îi îndrepți cu pilda vieții tale”. Părintele Nicolae Budui a folosit o bibliografie care trebuie să stea în atenția și pe masa nu numai a preoților, dar și a credincioșilor. Amintim aici următoarele lucrări: Pr. Alexander Schmeman – Biserică, lume, misiune; Antonie Plămădeală – Preotul în biserică, în lume, acasă; Stefanos Anagnostopoulos – Explicarea dumnezeieștii Liturghii; Nenad S. Miloșevici – Dumnezeiasca Liturghie – Centrul cultului în Ortodoxie. Pentru o mai bună înțelegere a misiunii în vremurile pe care le trăim, s-a recomandat participanților la ședință – iar prin acest articol extindem recomandarea și pentru toți cei care citesc acest articol – să vizioneze filmul care îl prezintă pe Patriarhul Ilie al II-lea al Georgiei.

Comentarii Facebook


Știri recente