Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Madrid Est, Spania

În biserica Parohiei „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Madrid – Spania a avut loc, marţi, 29 martie 2016, întrunirea de lucru a preoţilor din Protopopiatul Madrid Est, după cum informează site-ul oficial al eparhiei.

Întrunirea preoților a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfinţite de către un sobor de preoți. În continuare, la ședință au fost prezenți preoți parohi și slujitori din parohiile protopopiatului:

  • Adrian Pintea din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Alcalá de Henares;
  • Ioan Ciprian Farcaş din Parohia „Sfântul Apostol Andrei” – Arganda del Rey;
  • George Cimpoca din Parohia “Sfântul Nectarie Taumaturgul” – Coslada;
  • Emilian Geabana din Parohia „Sfântul Cuvios Ioan Casian” – Guadalajara;
  • Sergiu Adrian Covaci din Parohia „Întâmpinarea Domnului” – Mejorada del Campo;
  • Ștefan Șupeală din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina” – Rivas Vaciamadrid;
  • Mihai Cătălin Savu din Parohia „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” – Torrejón de Ardoz.

Din partea Centrului eparhial a participat, ca delegat, Preacuviosul Părinte Protosinghel Siluan Şandor, consilier în cadrul Sectorului pastoral-liturgic al Episcopiei Ortodox Române a Italiei.

În cadrul ședinței, Părintele Adrian Pintea a prezentat referatul cu tema: „Cum inspirăm tinerii să-L trăiască şi să-L mărturisească pe Hristos?”.

În partea a doua a întrunirii au fost propuse proiecte ce ar putea deveni obiective permanente ale unui posibil calendar misionar al Protopopiatului, în funcţie şi de specificul fiecărei comunităţi în parte:

  • Organizarea de slujbe misionare (vecernie, paraclis, acatist) în toate parohiile protopopiatului, prin rotaţie, cu participarea tuturor preoţilor, slujbe ce pot fi urmate de discuţii duhovniceşti sau vizionare de filme cu subiecte religioase, istorice, biografii sau lecţii de viaţă;
  • Organizarea, în mod experimental, a unei olimpiade cu tematică religioasă, la care să participe copii şi tineri din parohiile protopopiatului, şi stimularea participării prin oferirea unor premii şi distincţii;
  • Întocmirea unei reviste a protopopiatului, în care să se încurajeze participarea şi implicarea tinerilor în a propune, a dezbate şi a oferi, cu sprijinul preoţilor slujitori, pe cât se poate, răspunsuri potrivite la o serie de probleme şi provocări ale tinerilor.

În ultima parte întâlnirii au fost abordate punctual anumite detalii administrative pentru fluidizarea comunicării între parohii şi Centrul eparhial, pe de o parte, între parohii şi protopopiat, pe de altă parte.

Comentarii Facebook


Știri recente