Întrunirea preoţilor capelani din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 15 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale bugetare, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Capela Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, după care, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a avut loc conferinţa propriu-zisă.

În cadrul lucrărilor, pr. Sorin Pleşca, slujitor la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri de la Tichileşti, jud. Brăila a susţinut referatul intitulat „Sf. Ioan Gură de Aur – cuvinte şi fapte despre frumuseţile iubirii de oameni”.

Totodată a fost prezentat Protocolul de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii pentru operaţionalizarea unor măsuri cuprinse în Parteneriatul „Asistenţă medicală şi spirituală”, încheiat în iulie 2008.

La final au fost abordate o serie de probleme specifice slujirii sociale şi au fost dezbătute câteva aspecte practice întâlnite în pastoraţia credincioşilor aflaţi temporar în instituţiile sociale bugetare.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos activează un număr de 20 preoţi capelani.

În încheiere, la Asociaţia Nevăzătorilor din municipiul Galaţi, o parte din preoţii capelani au săvârşit slujba de sfinţire a apei şi au rostit rugăciuni specifice pentru bolnavi, în prezenţa persoanelor cu handicap, după care au binecuvântat întregul spaţiu al instituţiei.

La final, prin grija Sectorului social-filantropic al Eparhiei Dunării de Jos, persoanele prezente au primit daruri.

Această acţiune se înscrie în calendarul filantropic al Eparhiei Dunării de Jos din preajam Duminicii vindecării orbului din naştere.

Comentarii Facebook


Știri recente