Întrunirea Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ședințele forurilor eparhiale ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos care se vor desfășura în zilele de 8 februarie (Consiliul eparhial) și 9 februarie (Adunarea eparhială) au fost precedate, astăzi, 7 februarie 2013, de întrunirea Permanenței Consiliului eparhial la care au fost invitați și părinții protoierei, din cele opt protopopiate ale Eparhiei, după cum a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a avut loc în Sala Episcop Chesarie Păunescu și a reprezentat un moment de bilanț asupra activității desfășurate la parohii, în anul 2012.

„Cel mai important aspect astăzi îl constituie și analiza atentă a activității bisericești la toate sectoarele și atenta analiză a dărilor de seamă și totodată a rapoartelor parohiilor și protopopiatelor care fac obiectul publicării volumului Biserica. Misiune și slujire care nu e altceva decât o retrospectivă a anului 2012. Este o carte scrisă de rugăciunea și slujirea liturgică a tuturor preoților, dimpreună lucrarea forurilor parohiale cu preoții, de slujirea în toate centrele educaționale și social-filantropice din Arhiepiscopie, adică 400 de pagini”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.

De asemenea, a fost analizat modul de aplicare a ultimelor hotărâri sinodale cu privire la disciplina financiar – contabilă și administrativ patrimonială, precum și coresponsabilitatea clerului și organismelor parohiale în corecta desfășurare a actului financiar-contabil la parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente