Întrunirea metodică și de specialitate a preoților militari

Astazi, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ISU Bucovina – Suceava, a avut loc intrunirea metodica si de specialitate a tuturor preotilor militari din structurile MAI din Romania, după cum ne-a precizat Doina Ciobanu.

Aceasta este a noua intrunire pentru cei 18 preoti militari din tara. Intre ei se numara si 2 subofiteri pompieri , hirotoniti ca preoti misionari.

In cadrul intrunirii, au fost audiate si dezbatute urmatoarele subiecte: « Sf Imparati Constantin si Elena- in pictura pe fresca din Bucovina » – tema sustinuta de diac. prof. dr. Vasile Demciuc si « Din Istoria Bucovinei », titlu dezvoltat de prof. dr. universitar Mihai Iacobescu.

Prezentarea volumului « 30 de zile in Siberia » realizata de prof. Mihai Iacobescu a constituit un alt subiect al acestei activitati.

Intrunirea preotilor militari a fost prezidata de PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal si coordonator al preotilor militari din Patriarhia Romana.

In prezidiu s-au aflat si col. dr. Dan Hoffman, inspector sef ISU Bucovina -Suceava, precum si preotul militar Nicolae Constantin- seful sectiei asistenta religioasa din cadrul MAI.

Evenimentul s-a bucurat de un larg interes din partea presei sucevene.

Comentarii Facebook


Știri recente